zaterdag 7 maart 2015

Onderweg naar het Lagerhuis

24 februari was de provinciale ronde van Op Weg naar het Lagerhuis, een landelijke debatwedstrijd georganiseerd door de VARA. Vijf scholen uit Zeeland waren neergestreken in het provinciehuis te Middelburg om elkaar verbaal te lijf te gaan in de debatten.

De debatonderwerpen waren divers, van Zeeland tot de wereld en van de Tour de France tot lessen filosofie. Bovendien werd er niet alleen in de tradiotionele setting gedebatteerd: er was ook het 1-op-1-debat het 360 gradendebat. Dat laatste houdt in dat ergens midden in het debat een zoemer kan afgaan, wat betekent dat de voorstanders dan tegen zijn en vice versa.

Bovendien waren er ook nog de V-redes: dat zijn speeches over vrede met als onderwerp dit jaar 'Wat je zou willen zeggen tegen de Verenigde Naties'. Sem Laport uit ons team heeft daarover een prachtige speech geschreven en opgevoerd. Vele deelnemers en overige aanwezigen waren geïnspireerd door zijn verhaal, zo bleek later tijdens het napraten.

Onze debatclub Polyhymnia heeft niet gewonnen, maar wel fel gestreden. Aan onze motivatie, argumenten en welbespraaktheid heeft het in ieder geval niet gelegen. Soms zit het alleen net tegen, dat kan gebeuren. Na onze overwinning vorig jaar geven we nu dan ook graag het winnaarsstokje over aan het Pontes uit Goes.
 
Martijn Janse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten