zaterdag 24 januari 2015

Gymnasiumdag Eerste klas





Afgelopen vrijdag liep er een Romein door de school. In volle wapenrusting kwam legioensoldaat Quintus op bezoek om de leerlingen van gymnasium 1 te informeren over het Romeinse Rijk en hoe het was om een Romeinse soldaat te zijn. Hij had een hele koffer vol met spullen, zoals speren en helmen. Dit allemaal voor de gymnasiumdag.
Daarnaast hadden de leerlingen in de ochtend een belegeringstoren of katapult in elkaar geknutseld en uiteraard uitgeprobeerd. Tijdens de middagpauze kreeg iedereen pizza, een traditie bij de gymnasiumdag.
De middag begon al meteen goed met een drill op het plein, met Latijnse bevelen als silentium (stilte!) en state in pede uno (sta op één voet!).
De rest van de middag waren er allemaal spelletjes, met hulp van een aantal vierdeklassers. Iedereen was heel fanatiek, één groepje misschien een beetje te fanatiek: een meisje viel van de trap en had vermoedelijk haar arm gebroken. Maar dat kon de pret niet drukken. Het spel werd aangepast en iedereen ging even enthousiast door als voorheen.



Aan het einde van de dag werd nog een prijsje uitgereikt aan het groepje met de meeste punten en ging iedereen na een geslaagde dag naar huis.
Merel Groot 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten